Komunitou podporované zemědělství 2020

zvolili jsme Svobodný statek na soutoku, o.p.s. (má asi nejpestřejší nabídku a skladbu KPZ)

Odběr bedýnek bude probíhat od 12. května. Platbu je potřeba provézt do konce dubna na účet statku na základě naší výzvy, až budeme mít pohromadě dostatek zájemců. Neváhejte s přihlášením.

Sběrné výdajové místo KPZ vzniklo v hájovně, zatím je dost času na domluvu ohledně organizace a fungování.Předběžně lze říci, že se budou bedničky vyzvedávat v úředních hodinách Infocentra Hájovny. Ohledně sortimentu – KPZ statek garantuje 9 druhů zeleniny. Podrobnosti o skladbě podílů v průběhu roku naleznete na webu statku v sekci dotazy.https://www.svobodny-statek.cz/bio-dynamicke-zemedelstvi/kpz/kpz-info

z webu ze sekce dotazy:
OTÁZKA: Skladba pytle v průběhu roku

Přemýšlím o zapojení se do KPZetky, případně předplatného, můžete mi prosím napsat, co pytel v průběhu roku přibližně obsahuje a kolik váží?

Odpověď: Pěstujeme okolo 40 druhů, tj. 140 odrůd zeleniny, proto popsat, co se v průběhu roku v zeleninovém pytli objevuje je poměrně složité. Přehled našich výpěstků naleznete při kliknutí na horní lištu na sekci výpěstky. Pro přibližnou představu se však dá říci, že pytel obsahuje 8-10 druhů zeleniny. Jednotlivá množství záleží na jejich ceně, co se výpočtem vejde do 350 Kč. Měly by se tam objevovat základní druhy zeleniny a zároveň i něco pro zpestření.Na webu Svobodného statku na soutoku najdete také dost informací k nabídce dalších produktů, které si můžete k bedničce přiobjednat nad rámec svého podílu, z  eshopu Svobodného statku na soutoku, to jest další zeleninu, ovoce, byliny, marmelády apod.Tyto přiobjednávky  se platí individuálně na účet statku na základě platebních údajů, které vám přijdou emailem v potvrzení objednávky. Objednávka pak přijde extra označená a zabalená v papírovém pytli. Pytle se dají vracet na odběrném místě tj. do hájovny a budou znovu využity.Na webu a speciálně doporučuji  sekci Dotazy. (Objednávky navíc běží mimo KPZ, výhodou je jen to, že zboží přivezou se závozem na Hájovnu, kde si objednávku můžete vyzvednout).  
objednat si můžete 
13 závozů (1x 14 dní) 6.000,-Kč
26 závozů (1 x týdně) 11.000,-Kč