Detaily události

  • Datum:
  • Místo: Velká hájovna

Lektorka: Tereza Chválová
Určeno pro: dospělé
Cena: 300,- Kč
Saláty a zálivky, vyzkoušíme kombinace např. s tahini, vlašským olejem, připravíme pečenou kořeněnou cizrnu a další. Dovolí-li to počasí, budeme vařit i venku.

Počet míst je omezený, proto si prosím nezapomeňte rezervovat své místo!

Saláty a zálivky

Předkrm:

  • Pečená kořeněná cizrna

Hlavní chod:

  • Marinované brambůrky Grenaille s koprem
  • Žampionové špízy s mátovým jogurtem
  • Zelný salátek s karotkou a tahini
  • Polníček s letní zeleninou a jahodovo-balsamikovým přelivem
  • Trhaný salát s rajčátky, císařským dresingem a uzeným tempehem

Dezert:

  • Ovocné fondue s datlovo-čokoládovou omáčkou

 

Jak kurzy vaření v Hájovně probíhají?

Každému tématu se nejprve krátce věnujeme teoreticky a poté se už vrháme do praxe a ve skupinkách naráz připravujeme několik chodů, které si na závěr sníme 🙂 Během vaření si povídáme o všem, co nás k aktuálnímu tématu i zdravému stravování obecně zajímá a vzájemně sdílíme své poznatky a zkušenosti.

Na kurzu vítám všechny milovníky dobrého jídla, kteří chtějí svůj jídelníček obohatit o principy zdravého stravování. Zkušenosti s vařením nejsou podmínkou. K výživě přistupuji celostním způsobem a s respektem k individualitě, nepropaguji dogmaticky žádný výživový směr. V Hájovně (mimo jiné z praktických důvodů) vaříme převážně rostlinně, a pokud se nám nabízí, využíváme i plodů vlastní jedlé zahrádky.

Těším se na společné vaření, Tereza Chválová