Díky práci dobrovolníků a finanční podpoře MHMP, MČ Praha 5 a ČNFB pracujeme na následujících projektech

Infocentrum parku

V hájovně jsme v září 2019 otevřeli Infocentrum parku, lze zde i nadále využít prezenčně naší knihovnu se zaměřením na přírodu, historii, dějiny umění a dětskou literaturu. Pořídit si brožuru o zakladateli parku a prohlédnout další zajímavé materiály např. odboru ochrany prostředí MHMP. V pravidelných otvíracích časech viz. kontakty si lze počíst v interiéru nebo na zahradě. Vytvořili jsme informační mapy romantického parku, které jsou k vidění na tabuli před vstupem do hájovny a také přímo v hájence.

Velká budova

Opravili jsme vlastními silami vedlejší velkou budovu a využíváme jí k četným aktivitám, probíhají tu dětské tvořivé dílny, deskoherna, yoga pro seniory, Montessori pracovny pro malé pracanty do tří let a nově i čtvrteční kavárna pro seniory.

Komunitní zahrádka

Prostor kolem hájovny je ideální pro setkávání, tvoření, obdobnou náplň má komunitní zahrada hájovny Leopolda Leonharda Thuna von Hohenstein. Opravili jsme kůlnu na pracovní nástroje, vytvořilo se pískoviště a založili malé komunitní záhonky. V roce 2018 jsme založili vyvýšené záhony. Pokud máte zájem o svůj záhonek na kouzelném místě u hájovny, dejte nám vědět prostřednictvím mailu info@spolekhajovna.cz.

Jedlá zahrádka

Kultivujeme zanedbanou plochu před hájovnou. Jedlou zahrádka vzniká v předprostoru hájovny. Projekt, který navrhuje Ing. J. Souček průběžně konzultujeme s odborníky na ochranu památkové zeleně.

Vydali jsme brožuru o zakladateli Cibulky – biskupu a knížeti L.L.T. Hohensteinovi. Křest brožury za účasti hostů z německého Pasova proběhl v květnu 2019. Projekt je realizován díky finanční podpoře MČ Praha 5 a Česko-německého fondu budoucnosti.

Archiv

Založili jsme komunitní archiv fotografií a vzpomínek místních obyvatel. V současnosti probíhá jeho digitalizace. Pokud máte materiály (staré články, fotky, rodinné vzpomínky), které jsou zajímavé, týkají se oblasti Cibulek a chcete se o ně podělit, prosím, noste je v pátek od 14.00 do 16.00 do hájovny.